Om mig

Från Telemark till Vimmerby
Mitt namn är Beathe Skaate och jag är född och uppvuxen i Skien, som ligger i Telemark, Norge.

Efter gymnasiet utbildade jag mig inom teknisk ritning och byggnadskonstruktion, men kände att jag skulle vilja arbeta mer estetiskt och kreativt. Jag fortsatte då min utbildning på Wolff Dekorasjon og Reklame skole i Oslo (numera Westerdahls Reklamskole). Fick efter detta jobb på IKEA Malmö i Sverige som butiksinredare. Inom IKEA var jag med på olika uppbyggnadsprojekt båda utomlands och i Sverige, arbetade på marknadsavdelningen på IKEA Svenska Försäljnings AB och projektuppdrag för IKEA International.

När sedan tredje barnet var på väg var det dags att göra något nytt.
Vi flyttade från en lägenhet i centrala Malmö till ett hus med stor trädgård i Vimmerby. Och med vårt nya liv på mindre ort startade jag företaget Beathe Skaate inredning & inspiration.
Renoveringsprojekt och stor trädgård blev en utmaning
Hela huset och trädgården var i stort behov av att göras om. Att vi på några år nå har målat och tapetserat flera gånger om i olika rum talar inte om att det är svårt att bestämma sig, men att ett hem är ständigt i utveckling. Med barn utmanas man hela tiden med nya behov. 
Även trädgården har genomgått flera renoveringar om man kan säga så. Växter och träd har planterats och flyttats i omgångar, nya rum med nya rabatter har kommet till. Mindre gräs att leka på, men flera rum att gömma sig i eller ska man säga bakom.
Inredning & inspiration  
Med mitt företag Beathe Skaate inredning & inspiration är min idé att göra butiker, hem och offentliga miljöer/kontor mer inspirerande. Med genomtänkt färg, form, design och konst ger det en känsla av lust och kreativitet. Gör även rumsidéer i trädgårdar, inte med detaljkunnskap av växter men mer att hitta en känsla och rum att vistas i utomhus.
Mina övriga uppdrag och intressen
Konst & kultur
Jag är sedan några år engagerad i Vimmerby Konstförening.
Att tillsammans med en engagerat gäng anordna olika utställningar, träffa många duktiga och intressanta konstnärer ger mycket stimulans båda för mig privat och i mitt yrke.
Med så många kontakter inom konst och konsthantverk har jag sett goda möjligheter i mina uppdrag att förena inredning med konst.
Handel och utveckling
För några år sedan var jag med i Centrumgruppen i Vimmerby och vi hade som uppdrag att utveckla handeln och det ”offentliga rummet”. Vi jobbade för ett mer gemensamt och anpassat uttryck för stans uteserveringar med bl.a staket och möbler, idéer om att lyfta trottoaren för bättre tillgänglighet m.m.  Att göra stan mer vacker, mer tillgänglig och attraktivare gör att människor trivs. Vi behöver olika mötesplatser. Det vackra får man med träd, växter och blommor, eller konst och utsmyckning. Har vi en vacker stad så trivs vi bättre.  
Med mitt deltagande i Vimmerby Näringslivsråd, som representant för Kvinnliga företagare, hoppas jag kunna påverka så att vi får ett vackrare Vimmerby och även utveckla handeln i stan.
 
 
Beathe Skaate Inredning & Inspiration • Telefon 070-896 05 95 • E-post: beathe@skaate.se